16-20. november ble det holdt korsettkurs for tredjeårsstudentene på CSPO.

Det tredje og siste året av skolegangen på CSPO består først og fremst av klinisk arbeid, der kravet er at hver student skal ta mål til, tilpasse og utlevere 27 ortopediske hjelpemidler.

Korsettkurs

16-20. november ble det holdt korsettkurs for tredjeårsstudentene på CSPO. Kullet har 14 studenter fra 6 forskjellige land. Det tredje og siste året av skolegangen på CSPO består først og fremst av klinisk arbeid, der kravet er at hver student skal ta mål til, tilpasse og utlevere 27 ortopediske hjelpemidler.

Utgangspunktet for korsettkurset var behandling av ideopatisk skoliose. Vi startet mandagen med teori, før vi tirsdag begynte med gipsing av pasienter. Vi hadde klart å skaffe 6 pasienter for anledningen, alle med utfordrende og meget uttalte deformiteter. De påfølgende dagene gikk til produksjon og tilpasning av bodyjacket. Tanken var at korsettet skulle inngå som ett av de 27 hjelpemidlene.

Flere av pasientene skal senere ta røntgenbilde med korsett og kommer da tilbake til CSPO for oppfølging og sjekk av korsettet.

Uken var meget vellykket, og jeg kan med sikkerhet si at jeg har lært vel så mye som studentene.

Tonje Goplen
Ortopediingeniør, Sophies Minde Ortopedi AS

Tonje Goplen

© 2014 ISPO Norge
Top
Følg ISPO International: