Praktisk seminar i Kambodsja 8.-9. oktober under twinningsprosjektet med ISPO Kambodsja

I Kambodsja er de aller fleste amputerte crusamputert.

Denne informasjon ga grunnlaget for ISPO Norge sitt Twinningsprosjekt. Vi i styret vurderte derfor å presentere ett legghylsedesign med praktisk trening av kursdeltakere.

Trans Tibial Bonelook Socket (TTBS)

Deltakere var CSPO lærere, kliniske medarbeider fra CSPO og fra OT senteret i landet. Hylsedesign jeg presenterte ble allerede presentert i Oslo 2013. Jeg har jobbet med hylsedesignet i to år og i tillegg adaptert hylsesystemet til bruk uten liner. Derfor var det egnet å presentere det i Kambodsja.

Seminaret varte over to dager med intensiv arbeid. Etter en kort teoretisk innføring i temaet var våres pasienter klare. Tilsammen var det 9 deltakere og 4 bruker slik at våre ”prøvekaniner” kunne på slutten velge hvilken hylse de ønsket seg.

Alle arbeidsgrupper hadde ett positivt resultat og det var bra for våre brukere. Etter to dager var alle slitne, men alle mente at teknikken var interessant fordi bruker hadde mye mer frihet i knebevegelse med god stabilitet og en økt kosmetisk gevinst pga lavere trimlinjeer. I evalueringsrunden måtte jeg tydelig forklare at bonelook gjelder til distal og ikke ment for å bruke til suspensjon.

Til slutten ønsker jeg å si takk til ISPO Norge for muligheten å reise til ett land med mye blide fjes og med utrolig flinke og engasjerte kollegaer. Jeg vil gjerne takke Sophie Hill fra HiOA for støttet med presentasjonen. Takk til Anne Lill Haavi Pedderson fra FK Norway for all hjelp under oppholdet.

Andreas Huck

© 2014 ISPO Norge
Top
Følg ISPO International: