10
september
10. september 2013 09:00 — 12. september 2013 16:00
Høgskolen i Oslo og Akershus
Pilestredet 44 - 6. etg

OSLO, Norge
Laster Arrangementer
  • Dette event har allerede funnet sted.

Institutt for ergoterapi og ortopediingeniørfag inviterer til kurs i ganganalyser og ortosebehandling med AFO fottøykombinasjoner (Paediatric Gait Analysis
and Orthotic Management with AFO Footwear Combinations).

Kursholder: Elaine Owen

Målgruppe

Kurset er rettet mot fysioterapeuter og ortopediingeniører som jobber med barn. Fysioterapeuter og ortopediingeniører som jobber med voksne som har nevrologiske lidelser og andre helseprofesjoner som jobber med barn kan også finne kurset relevant og verdifullt.

Kursinnhold

Kurset tar for seg en ny måte å observere og analysere normalgangen og  standfasen. Kurset utforsker også klassifikasjon, vurdering og tiltak ved gangavvik. Biomekanikk av både normal og patologisk gange og standfasen blir gjennomgått grundig, med referanse til ortosebehandling.

Pasientanalyse og vurdering av ortosebehandling vil bli demonstrert. Pasientgruppene det fokuseres på vil være cerebral parese, myelomeninocoele og andre nevrologisk lidelser. Deltakerne vil få kunnskap om målsetning av ortoser, behandling og hvordan det er mulig å oppnå dette gjennom biomekanikk for ankelfot-ortoser (AFO), effekt av fottøy, typer av AFO/fottøykombinasjoner, og tuning av AFO/fottøy kombinasjoner for å optimalisere gange. Det vil bli gitt videoeksempler og pasientdemonstrasjoner som skal hjelpe deltakerne å avgrense kliniske beslutningsprosesser involvert i ganganalyse og ortosedesign.

Kurshåndbok med gode referanselister og informasjon om videre lesning er inkludert i kursavgiften. Hver deltaker vil få en CD med masteroppgaven til Elaine Owen og andre publikasjoner. Masteroppgaven inkluderer en omfattende litteraturgjennomgang.

Kurset vil foregå på engelsk.

Last ned: Kurs_i_ganganalyser_og_ortosebehandling_med_AFO_fottoykombinasjoner.pdf

Detaljer

Start:
10. september 2013 @ 09:00
Slutt:
12. september 2013 @ 16:00
Kategori for Arrangement:
Arrangement Tags:
, , ,
Hjemmeside:
http://www.hioa.no/Hva-skjer/Kurs-i-ganganalyser-og-ortosebehandling-med-AFO-fottoeykombinasjoner
Organizer:
Institutt for ergoterapi og ortopediingeniørfag

Kommende aktiviteter