02
september
08:30 — 15:30
OCH Ortopedi Lysaker
Lysaker Torg 35, 1366

Lysaker, 1366 Norge
Laster Arrangementer

Nå har vi satt ny dato for fagdagen som vi dessverre måtte avlyse i januar.

Med vennlig hilsen
Jacqueline Neugebauer, fysioterapeut v/Unicare Fram

OBS! Alle som var påmeldt i januar, har fått refundert kursavgiften.

Rent praktisk betyr det, ny påmelding kreves.


Vi som jobber med amputasjon er spredt over hele landet – fagdagen gir en unik mulighet til komme sammen for å utveksle erfaringer og få faglig påfyll. Fagdagen har begrenset med plasser – så vær rask med påmeldingen!

Arrangør: Fagnettverk Benamputasjon
Medarrangør: Unicare, OCH Ortopedi og ISPO Norge

Klikk her for registrering og betaling
  • Pris: 935,- (735,- for ISPO-medlemmer)
  • Påmeldingsfrist 24. august 2022

Foreløpig program – oppdatert 16. mai 2022

08.30 – 09.00 Registrering og kaffe

09.00 – 10.00 Innslag om det psykologiske aspektet – foredragsholder ikke avklart

10.15 – 11.00 Smertens physiologi del 1 – Tom Arild Torstensen

11.15 – 12.00 Smertens physiologi del 2 -Tom Arild Torstensen

12.00 – 12.45 Lunsj

12.45 – 13:45 Phantom Limp Pain, Origins and Treatment – Max Ortiz

14.00 – 14.20 Motor execution as treatment for phantom limb pain, Demo – Max Ortiz

14.20 – 14.40 Repetitiv transkraniell magnetisk stimulering (rTMS) på amputasjonspasienter, bakgrunn og studie på OUS – Nadine Farnes

14.45 – 15.15 Erfaringsutveksling

15.15 – 15.30 Oppsummering og avslutning

Tom Arild Thorstensen er utdannet fysioterapeut og er spesialist i manuell terapi. Tom Arild tok sin grunnutdannelse i fysioterapi ved Ulster University i Belfast, (B.Sc with first class honours). Senere, i 2001, tok han en M.Sc i fysioterapivitenskap ved universitetet i Bergen.

Over de siste årene har Tom Arild utviklet en ny metode som skal gjøre det lettere for behandler og pasient å bedre forstå forskjellige aspekter av smerte. Metoden heter Kognitiv Rehabiliteringsterapi, KRT.

Prof. Max Ortiz Catalán, PhD, er professor i bionikk ved Institutt for elektroteknikk. Han er også grunnlegger og direktør for Center for Bionics and Pain Research (@CBPR.se), et tverrfaglig samarbeid mellom Chalmers University of Technolgy, Sahlgrenska Universitetssykehuset og Sahlgrenska Academy ved Universitetet i Gøteborg, Sverige.

Prof. Ortiz Catalans forskning fokuserer på bionikk og smerte på grunn av sensorimotorisk svekkelse. Dette involverer nevralteknikk, osseointegrerte implantater, nevromuskulære grensesnitt, nevrostimulering, innsamling og prosessering av bioelektriske signaler, og maskinlæring for dekoding av motorisk vilje. Han er også interessert i nevromuskulær rehabilitering og studier og behandling av nevropatiske smerter på grunn av sensorimotorisk svekkelse.

Nadine Farnes er smerteforsker og doktorgradsstipendiat Nadine ved Avdeling for smertebehandling ved Oslo universitetssykehus. Nardine forsker på om hjernestimulering kan hjelpe amputasjonspasienter som lider av nevropatiske smerter?  I studien «HNEP» forsker hun sammen med sin veileder, Sara Vambheim og Per Hansson, på om to ulike metoder transkraniell magnetisk stimulering kan hjelpe mot nevropatiske smerter.

Detaljer

Dato:
september 2
Tid
08:30 - 15:30
Kategori for Arrangement:
Arrangement Tags:
, , ,
Organizers:
Fagnettverk Benamputasjon, ISPO Norge, OCH Ortopedi, Unicare